Infrarood camera

Schermafbeelding 2019-03-10 om 13.30.50

Warmtebeeld camera

Met een warmtescan kunnen wij nauwkeurig weergeven waar er in uw huis warmte weglekt. Met de infrarood camera maken wij foto’s van temperatuurverschillen die in kleur worden weergegeven. Aan de hand van de foto’s kan er meteen worden gezien waar de plekken met energieverlies zich bevinden. De kleur blauw (koud) geeft aan waar de meeste kostbare energie verloren gaat. Luchtlekken, kieren en isolatieproblemen komen met een warmtescan dus letterlijk aan het licht!

Aan de hand van de warmtebeeld foto kan er dus ook heel gericht geïsoleerd worden. Isoleren is niet alleen nuttig tegen warmteverlies in de koude maanden van het jaar. Een goed gesoleerd huis laat ook minder warmte binnen op zomerse dagen.

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaak van energieverlies. Dit zien wij vaak bij oudere woningen en panden waar nog geen na-isolatie heeft plaatsgevonden, of waar geen isolatie aanwezig is. Bij woningen voor 1985 komt het regelmatig voor dat gedeelten van het dak en de spouwmuur helemaal niet geïsoleerd zijn. Aan de hand van een warmtebeeld foto wordt duidelijk waar de isolatie niet goed functioneert of zelfs niet aanwezig is. Het aanpakken van de zwakke plekken met isolatie kan al veel rendement opleveren.

Allround klusbedrijf Wout van de Wouw maakt gebruik van de FLIR C3-X. Deze thermische camera maakt gebruik van de MSX functie waardoor er een thermisch beeld met lijnen zichtbaar is. Dit komt door een 2e toegevoegde camera. Hierdoor zijn objecten duidelijker op de beelden te herkennen.

voorkant c3-x

Wanneer een warmtescan?

Bij een bestaande woning dient u allereerst alle ruimtes goed te verwarmen. Bij het tijdstip van een meting moet er rekening gehouden worden met de invloed van zonnestraling. Op een zonnige dag wordt er veel energie van de zon in het dak of in de gevel van de woning opgeslagen. Voor een goed beeld is het dus noodzakelijk dat er vroeg of laat op de dag wordt gemeten als er nog geen zonnestraling is of op een bewolkte dag.

Met een warmtescan kan het volgende gelokaliseerd worden:

  • vloerverwarming leidingen/lekkages
  • overbelastingen/warmteontwikkeling in elektra/meterkasten
  • teruglopend rendement oud isolatieglas
  • koude bruggen (materiaal wat de kou naar binnen geleid)
  • beschadigde, niet volledige of ontbrekende isolatie
  • warmtelekken in constructies of leidingen
  • isolatielekken

Prijs warmtescan

  • Warmtescan op locatie (binnen 10 km vanuit Tilburg).
  • 10 foto’s die per direct digitaal naar u verstuurd worden.
  • Totaalprijs inclusief BTW €150,-

Uiteraard kan er vrijblijvend advies worden gegeven of een offerte worden uitgebracht hoe de woning duurzamer kan worden, zodat u een lagere energierekening heeft.

Deze slideshow vereist JavaScript.