24/7 sloten service

Wij kunnen de deur voor u openen!

Een aantal oorzaken waardoor u niet meer naar binnen kunt:
– De deur dichttrekken en de sleutel vergeten.
– Een sleutel die afbreekt en in het cilinderslot vastzit.
– Inbraakpoging waardoor het cilinderslot defect is.
– De sleutel die nog aan de binnenzijde op het cilinder slot zit, waardoor het slot niet te bedienen is.

In 95% van de bovenstaande gevallen is de deur geheel schadevrij te openen.

U kunt ons inschakelen voor:
– Het openflipperen van een deur die dichtgevallen is.
– De deur openen d.m.v een klopsleutel.
– Beschadigde of defecte cilinders verwijderen/vervangen.

Wij zijn binnen 45 minuten aanwezig!

Tarieven sloten service op locatie:

Voorrijd kosten (Tilburg en omstreken) € 30,-

Tarief per te openen slot/deur inclusief BTW:

Maandag t/m vrijdag (08:00u/18:00u) € 85,-
Maandag t/m vrijdag (18:00u/23:00u) €115,-
Maandag t/m vrijdag (23:00u/08:00u) €150,-

Zaterdag en zondag (08:00u/18:00u) €100,-
Zaterdag en zondag (18:00u/23:00u) €130,-
Zaterdag en zondag (23:00u/08:00u) €165,-

Toeslag feestdagen € 50,-

Vervangen van een defecte cilinder door een SKG ** cilinder € 45,-

* kunnen wij de deur in geen mogelijkheid open krijgen? Dan zijn de kosten voor ons!
** directe betaling na uitgevoerde werkzaamheden (contant of via overboeking)


De meest voorkomende inbraakmethodes op een rijtje:

Het is algemeen bekend dat de meeste inbraken gebeuren via een deur of openslaand raam. Glas inslaan is erg luidruchtig en tevens onhandig (door glassplinters die achterblijven)

Er zijn een heleboel methodes die inbrekers gebruiken om ergens binnen te komen. Die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Wij bespreken hieronder de meest gangbare methodes en geven ook aan hoe die voorkomen kunnen worden.

 • Kerntrek methode
 • Bulgaarse methode
 • Flipperen
 • Gaatje boren in deur of raam
 • Openbreken met een koevoet
 • Hengelen door de brievenbus
 • Uitboren cilinders
 • Lock picking
 • Scharnierpennen verwijderen
 • Gelaagd glas
 • Lichtkoepel

De SKG classificatie kan bestaan uit verschillende sterren, dit geeft aan hoeveel vertraging een inbreker heeft door het sterkere materiaal. Meerdere SKG systemen op een deur die elkaar ‘versterken’ is mogelijk.
* SKG: is NIET in staat 3 minuten inbraakwerend te zijn (In de praktijk vaker minder dan 1 minuut)
** SKG: is in staat gedurende 3 minuten inbraakwerend te zijn
*** SKG: is in staat gedurende 5 minuten inbraakwerend te zijn.

Kerntrek Methode

Is de cilinder niet uitgerust met een afdekkap, zoals op de foto hieronder? En is de cilinder (het gedeelte waar de sleutel in gaat) voorzien van 1 of 2 sterren? Dan komt deze in aanmerking voor de kerntrek methode.

Ronde opdek slotplaat zonder kerntrek beveiliging

Met de kerntrek methode wordt er een hardstalen schroef in het deel van de cilinder gedraaid (waar de sleutel normaal in gaat) Aan de hardstalen schroef wordt een trekker gemonteerd. Deze trekker rust tegen de deur of de slotplaat en kan extreem veel kracht zetten, vaak tot 1000/1500 kN op enkel het cilinderslot. Door deze extreme kracht en een niet gehard slot/afgeschermd cilinderslot zal het cilinderslot in 2 stukken breken. Hierdoor kan het 1e deel van het cilinderslot via de buitenkant verwijderd worden en het 2e halve deel van de cilinderslot naar binnen geduwd worden. Na omwenteling met een grote universele loper is de deur open. (dit kan al binnen 30 seconden en bijna geluidloos)

Gebroken cilinderslot na kerntrekken d.m.v een hard stalen schroef in het sleutelgat

De manier om kerntrekken te voorkomen is:
– Een slotplaat te monteren met kerntrek beveiliging
– Een 3 sterren cilinderslot met een gehard stalen brug
Niet alle 3 sterrensloten zijn voorzien van een hardstalen brug. De 3 sterrensloten met gehard stalen brug zijn vaak bestand en getest tegen trekkrachten tot 2000 kN. Bij deze sloten zou het in de theorie niet mogelijk zijn om deze te kerntrekken.

Anti kerntrek slotplaat over cilinder
3 sterren cilinder met hardstalen brug

Cilinderslot breken (Bulgaarse methode)

Deze methode lijkt op de kerntrek methode. Bij de Bulgaarse methode wordt de slotplaat van de deur gewrongen zodat het cilinderslot een stukje uitsteekt. Op het uitstekende gedeelte van het cilinderslot wordt speciaal gereedschap of gewoon simpelweg een tang geplaatst. Door met het cilinderslot te wringen zal het slot net als bij de kerntrek methode breken. En is de deur dus open.

Slotplaat van dun aluminium wordt naar voren gewrongen, zo is er plaats om de tang op de cilinder te plaatsen

Om deze methode te voorkomen is een sterke slotplaat met metalen kern nodig die nagenoeg niet om te buigen is (slotplaat dikte meer dan 5mm en vaak voorzien van een stalen kern) Ook is het erg belangrijk dat het cilinderslot niet uit de slotplaat steekt. Als de cilinder buiten de slotplaat uitsteekt, is het soms mogelijk om zo het slot te breken zonder de slotplaat te vervormen.

Aluminium slotplaat met stalen kern

Flipperen met een flipperkaart

Bij voornamelijk voordeuren die dichtgetrokken worden en niet op slot worden gedraaid, kan het slot makkelijk geopend worden met het gebruik van een flipperkaart. Dit zijn kunststof kaarten verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten. Deze kaarten worden tussen het kozijn en het slot geduwd. Afhankelijk van hoe strak de deur tegen het kozijn sluit is deze na enkele keren met de plastic kaart bewegen open.

Tegen het flipperprobleem is een anti flipperbeveiliging te installeren. Door deze beveiliging is flipperen niet meer mogelijk en is het dus niet noodzakelijk dat u de voordeur keer op keer op slot moet draaien als u even 5 minuten weg bent om boodschappen te doen.

Anti flipperbeveiliging

Gaatje boren in deur, raam of raamkozijn

Inbrekers zoeken de makkelijke, snelle en stille weg. Is dit niet via het cilinderslot of de flippermethode? Dan boren ze gewoon een klein gaatje in de deur of het kozijn. Via deze gaatjes zijn er diverse mogelijkheden om makkelijk binnen te komen:
– Espagnolet-slot (hendel van het slot wat naar boven getrokken dient te worden, van bijvoorbeeld tuindeuren) Een gaatje boren door de deur, vervolgens met een metalen pen door het gaatje duwen zorgt er voor dat de hendel omhoog geduwd kan worden en de deur dus open is. Een Espagnolet-hendel is eenvoudig te beveiligen door een opdek slot te monteren over het stalen sluitwerk.
– Raamboompje of raamhendel. Is deze niet uitgevoerd met een drukknop of sleutel? Een gaatje is voldoende om de hendel om te zetten.
– Schuifslot, ook hierbij is een gaatje in de deur en wat hengelwerk met een haakje voldoende.

Espagnolet opdekslot
Raamboompje met drukknop

Openbreken van een deur of raam

Een methode die minder voorkomt omdat het toch wel behoorlijk wat geluid meebrengt: een koevoet tussen het kozijn en de deur, met enorm veel kracht kan ervoor zorgen dat de slotplaat in of op het kozijn losbreekt.

Dit is te voorkomen door:
– Een degelijke sluitkom, die massief is en met meerdere schroeven in diverse richtingen in het deurkozijn geschroefd zit.
– 3 punt sluiting, een sluitmechanisme wat bij het sluiten van de deur niet alleen op het slothoogte in het deurkozijn verankerd is, maar ook een haak aan de bovenzijde en onderzijde van de deur in het deurkozijn verankerd. Door de 3 ankerpunten verspreidt de kracht van het openbreken zich over 3 delen van het kozijn.
– Anti koevoet strip, een aluminium of metalen strip die ervoor zorgt dat de naad tussen de deur en het deurkozijn niet toegankelijk is voor een koevoet. Hierdoor is de koevoet niet goed te plaatsen en is er niet genoeg kracht aanwezig om de sluitkom uit het deurkozijn te breken.

Sluitkom voorzien van extra schroeven aan de zijkant
Anti koevoet strip, afdekking van de naad tussen de deur en het kozijn
3 punt sluiting

Hengelen via de brievenbus

Bij sommige woningen zit de brievenbus in de voordeur. Erg makkelijk om de post rechtstreeks op de mat te krijgen. Maar voor hengelen ook de ideale plek. Vaak is met een klein massief stukje ijzerdraad het slot open te hengelen.

Dit is te voorkomen door een anti-hengelplaat te monteren aan de binnenzijde over de brievenbus. Het staaldraadje kan nog steeds ingestoken worden, net als de post. Door de anti hengelplaat moet er een extra bocht gemaakt worden en door de vertanding aan de onderkant van de plaat kan de hengeldraad niet meer naar links of rechts bewogen worden.

Hengelen met een ijzerdraadje
Anti hengelplaat brievenbusUitboren van de cilinders

Iets wat minder voorkomt, omdat het behoorlijk wat geluid maakt en veel cilindersloten een hardstalen voorzijde hebben waardoor het uitboren erg lastig is.

Uitgeboord cilinderslot, de vergrendeling palletjes zijn weggeboord
Transparante cilinder, palletjes aan de onderzijde van het slot vergrendelen het draaimechanisme


Uitboren is te voorkomen door een degelijk cilinderslot wat voorzien is van een stalen voorplaat. Of zoals hierboven besproken een anti kerntrek slotplaat die over het cilinderslot heen valt.

Lock Picking

Een methode waarbij een slot geopend wordt zonder sleutel en vaak ook zonder zichtbare schade aan de cilinder. Bij lock picking wordt er gebruik gemaakt van 2 metalen ‘stiften’. Door licht kracht uit te oefenen op de draairichting van het slot en de slotpennen 1 voor 1 in te duwen is het mogelijk om het slot te draaien. Mits alle pennen in 1 lijn staan.

Lock Picking
Beveiliging pennen met een rand

Dit is te voorkomen door een degelijk cilinderslot. Er zijn cilindersloten waar een professionele lock picker 45 minuten mee bezig is voor deze geopend is.

Moderne cilindersloten hebben vaak ingebouwde anti lock picking technieken:
– Stiftpennen met een ‘hoedje’ deze klemmen bij het lock picken zodat het slot niet vrij komt
– Stiftpennen aan meerdere kanten in het cilinderslot, hierdoor wordt het picken steeds moeilijker
– Veerdruk in bovenplaat cilinder

Scharnierpen verwijderen

Deuren die naar buiten opendraaien (vaak achterdeuren) hebben scharnierpennen aan de buitenzijde zitten. Deze pennen zijn dus erg makkelijk te bereiken als de scharnieren of deur niet uitgevoerd zijn met een dievenklauw. Dan is de deur vaak makkelijk open te maken door simpelweg voor de scharnierkant van de deur te kiezen.

Om het openen van een deur via de scharnieren te voorkomen zijn er ‘dievenklauwen’ uitgevonden. Dievenklauwen kunnen geïntegreerd in het scharnier zitten maar ook los gemonteerd worden. Deze stalen pennen verbinden de deur en het kozijn als de scharnierpen verwijderd wordt.

Scharnier met geïntegreerde dievenklauw
Losse dievenklauwen die in de deur en het kozijn gemonteerd worden

Glas en gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit een glasplaat met enkele kunststof lagen eroverheen. Glas breekt erg snel, kunststof daarentegen niet. Door het kunststoflaagje over het glas aan beide kanten kan het glas niet vallen bij breuk. Het glas blijft in het kunststoflaagje hangen, wat het erg moeilijk maakt om het glas geheel te breken.

Winkelpanden zijn vaak uitgerust met gelaagd glas om te voorkomen dat de raam makkelijk in wordt gegooid om iets uit de etalage te halen. Gelaagd glas is erg taai en zonder veel geweld is daardoor niet binnen te komen.

Gelaagd glas, het glaswerk blijft tussen de
kunststof lagen hangen
Gewoon glas, valt na breuk direct uit elkaar, hierdoor is er een opening

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is mooi en extra daglicht is altijd fijn. Toch is een lichtkoepel inbraakgevoelig. Het transparante deel van de koepel zit op het frame geschroefd. Dit kan er dus ook makkelijk vanaf geschroefd worden.

Lichtkoepel uit 2 delen, de koepel en het frame. Deze zitten met een schroefverbinding op elkaar

Om inbraak via een lichtkoepel te voorkomen kunnen er speciale tralieroosters gemonteerd worden. Deze ontnemen bijna geen daglicht maar houden inbrekers wel tegen.

Anti inbraak tralies lichtkoepel

Verzekeringsmaatschappij

Een aantal verzekeringsmaatschappijen sturen graag een expert bij u thuis langs om al het hang- en sluitwerk te controleren. Is uw huis perfect beveiligd met *** 3 sterren sloten? Dan kan het zijn dat u na een bezoek van de verzekeringsexpert maandelijks minder premie betaald. Informeer hiernaar bij uw verzekering!

Bovenstaande informatie helpt u om de mogelijk zwakke punten in uw huis te ontdekken. Met onze uitgebreide ervaring helpen wij u graag, ook met montage en aanpassingen in uw beveiliging.